Bohinj – jutranji izlet


Ali imaš tudi ti najljubši kraj, kamor greš, da se odmakneš od kaotičnega sveta in umiriš svoje misli, kjer preprosti uživaš v danem trenutku?
Letošnji oktober je res čudovit in prejšnji vikend je bil eden najlepših letos.
Moj se je začel že v petek zgodaj zjutraj. Super je, ko nisi odvisen od klasičnega 8-urnega delavnika in se lahko na potep odpraviš takrat, ko je večina ljudi pridno v sližbi.
Bohinj je poleg Kranjske Gore moj najljubši kraj v naši mali deželici.
Včasih kar ne morem verjet, da imam manj kot eno uro stran ta čudovit, pravljični kraj, ki me vedno sprosti, napolni z novo energijo in mi da navdih za prihajajoče izzive.
Ker že tako ali tako obožujem jutra, se tja najrajši odpravim zelo zgodaj zjutraj, ko se svet šele prebuja in ko še ne srečaš horde turistov, ki se vedno bolj navdušujejo nad tem našim podalpskim biserom. Vse, kar slišiš je petje ptic in rahel vetrič, nič ljudi, popoln mir. Jezerska gladina je mirna in čudovita, odsev pa tako čist, da se ti zdi, da v jezeru obstaja še en drug svet, popolnoma zarcalen našemu. Preprosto mi ni ljubšega občutka, kot biti blizu vode in gora hkrati. Narava nam resnično da več, kot se morebiti zavedamo.
Zdi se mj, da imajo nekateri kraji posebno energijo, ki nam pomaga, da zbistrimo naše begajoče misli, se sprostimo in najdemo nekatere odgovore, ki so nam ne jasni, kadar smo ujeti v rutino vsakodnevnih obveznosti.

Obenem me mir, tišina in lepota narave vedno opomnijo na vse čudovite stvari, za katere sem lahko hvaležna...
Verjamem, da se moramo vsi kdaj malce ustavit, si vzeti trenutek in biti hvaležni za vse dobre stvari, ki jih imamo. Tudi, če se nam kdaj zdi, da jih ni dosti, se vedno najdejo stvari, ki so v življenju super in ki nas lahko naredijo zadovoljne in srečne s tistim, kar imamo.
Ker nemalokrat mislimi samo na to, kaj nam manjka in kaj bi še radi. Pozabimo pa pogledati okrog sebe in biti hvaležni za vse tisto, kar že imamo.
Zato je tukaj 10 stvari za katere sem najbolj hvalžna. Na prvi pogled so mogoče preproste, ampak brez njih nikoli ne bi bila to, kar sem…

1. Hvaležna sem za svojo družino. Res imamo super ožjo in širšo družino, vedno se podpiramo, si stojimo ob strani, se skupaj veselimo, smejimo, zabavamo pa tudi kdaj pa kdaj jamramo, “bentimo” nad sistemom in delimo žalostne trenutke, ko jih skupaj lažje premagujemo.

2. Za Bronx. Nikoli si nisem mislila, da te pes lahko tako veliko nauči. Če ne bi bilo nje verjetno nikoli ne bi mašla užitka v ustajanju ob 5:30 zjutraj.

3. Za moje prijateljice. Redkokdo ima tako veliko pravih prijateljic. Res, da smo si zelo različne, ampak ravno to nas izpopolnjuje. Z njimi lahko delim vse in četudi smo na različnih točkah v življenju vem, da se na njih lahko vedno zanesem.

4. Za vse ljudji, ki sem jih v življenju spoznala. Nekateri so me veliko naučili, z nekterimi sem delila neskončno zabavnih trnetkov, nekateri bodo za zmeraj ostali del mene.

5. Za svet v katerem živimo. Čeprav se zdi kaotičen in nerazumljiv, je neizmerno lep in nam ponuja neskončno možnosti.

6. Za mojo “streho nad glavo”. Ni boljšega občutka, kot ta, da imaš svoje stanovanje, svoj prostor, kjer lahko počneš čisto vse, kar si želiš, brez omejitev in ovir.

7. Za našo drago, majhno državico, ki se mi zdi včasih premajhna in dolgočasna, ampak ko vidim vse to lepoto narave in ljubkost našega glavnega mesta, na to hitro pozabim in hitro vidim, kako srečni smo, da lahko živimo v tako čudovitem okolju.

8. Za to, da sem dokončala magisterij. Morda se sliši samoumevno, toda nekaj je izpopolnujočega v občutku, da ti je uspelo zaključit nekaj tako pomembnega in dolgotrajnega.

9. Za vseh milijon kratkih in dolgih služb, ki so me naučile veliko o rezličnih delovnih področjih in mi hkrati dale tudi nešteto novih poznanstev in zabavnih trenutkov.

10. Za življenje. Ker mi je dalo toliko priložnosti. In ker preprosto je.

 

Upam, da tudi ti v preprostih stvsreh najdeš tisto, kar te navdihuje z občutkom hvaležnosti in zadovoljstva.
Če pa ne veš kaj bi ta vikend, si probaj budilko naštimat ob rani uri in se odpravi v naše čudovite, Bohinjske konce.
Verjemi, napolnili te bodo z eenergijo, ki te bo držala še cel naslendji teden….:)
.
.
.
Pozdravček,
Kaja
  • 17. 10. 2017

SORODNE OBJAVE

Storžič
September 20, 2020
30 stvari, ki sem se jih naučila v svojih 30. letih
December 30, 2019
Vikend v danski prestolnici
October 30, 2018
Počitnikovanje
August 23, 2018
ZGODBA O HRIBIH
July 29, 2018
Družinske zadeve
March 19, 2018
Izpoved
December 11, 2017
Čarobna Pita
November 09, 2017
Začarana Pita
October 29, 2017