RECEPT: torta Pina Colada


Torej, kot sem obljubila….

Recept za drugo torto, ki sem jo spacala za mojo drago mami. No za vse nas, itak smo vsi veliki sladkosnedci ob posebnih priložnostih.

Torej ostalo mi je še malo biskvita in ker je bila prejšnja torta bolj čokoladno obarvana sem se pri drugi želela malo izogniti čokoladi. Ker mi je ostal enak biskvit, zunanje temperature pa so nas popeljale že globoko v poletje, sem želela narediti nekaj poletnega.

Ker se mi je v glavi nenehno vrtel hit poletja Despacito (ja vsi smo obsedeni) in sem se počutila v nekakšnem »latinskem« vzdušju, sem dobila idejo, da zmiksam torto, ki spominja na enega mojih najljubših koktajlov – Pina Colado.

Ananas, kokos in Despacito pa dobimo popolno poletno vzdušje.

Torej recept:

Biskvit

Enak tistemu, ki sem ga uporabila že pri Planica torti. Klasični “Nutelin”, samo da sem Nutelo zamenjala za Linolado. Najdeš ga tukaj.

Krema:  

 • 2 vanilijeva pudinga
 • 250g mascarpone
 • Kremfix
 • Kokosova moka
 • Ananas v konzervi – narezan na koščke
 • Po želji: beli rum

Postopek:

Naredimo puding (po receptu na vrečki – sama sem ga delala prvič in nisem niti vedela, da rabiš zraven tudi sladkor). Ko je puding narejen, ga pustimo, da se malo shladi (ampak ne, da postane popolnoma trd – jaz sem ga pustila cca 30min). V puding nato vmešamo mascarpone, kremfix in kokosovo moko. Na koncu pa primešamo še koščke ananasa (vodo iz kompota nujno prej odcedimo). Ker se mi je zdelo, da je krema malo premalo sladka, sem v kremo dodalila malo vode iz kozerve. Bi dodala še beli rum, da bi bila torta res prava Pina Colada, ampak je zaradi otrok in nosečnic nise smela….pa drugič 😀

Nasvet:  torto  sem naredila na hitro, ker mi je slučajno ostal odvečen biskvit, zati je bila samo enoplastna. Po moje je še boljše, če naredimo torto po plasteh. se pravi, da naredimo malce več biskvita, kremo razdelimo na pol, na prvo plast biskvita položimo kremo, damo še eno plast biskvita in še enkrat kremo.

.

AMPAK TO ŠE NI VSE!

Ker je torta doživela res veliko navdušenja in so me vsi preganjali, da naj jo še kdaj naredim, sem se čez akkšen mesec za svoj rojstni dan odločila, da poskusim z nekoliko drugačno sladico.

Naredila sem Pina Colada ananasove skodelice (tako sem jih sama poimenovala, ker nimam pojma kako bi se temu drugače lahko reklo).

Kaj sem naredila?

 1. Ananas sem prerezala napol in ga izdolbla
 2. Naredila sem enako puding kremo, kot sem jo v receptu zgoraj (torej vinilijin puding, kokos, koščki ananasa, mascaropne)
 3. Kremo sem pustila kakšne pol urce, da se je malo strdila nato pa jo prelila v ananas
 4. Čez sem posula kokosov čips in malo jagodičevja

Preprost, zelo okusen in super cute recept za vsako poletno druženje 🙂

.

.

.

Pozdravček, 

Kaja

 • 31. 08. 2017

SORODNE OBJAVE

Čarobna Pita
November 09, 2017
Začarana Pita
October 29, 2017
Čarovnica v kuhinji
October 28, 2017
RECEPT: torta Planica
August 30, 2017