Majhni uspehi


Kaj za vas predstavlja uspeh?

Uspeh  večinoma povezujemo z nečim velikim, opaznim in večinoma izraženim v materialni vrednosti. Če nam v teh pogledih ne uspeva, če je naša pot do želenih ciljev še dolga, če ne vemo točno kaj bi v svojem življenju radi, se lahko hitro počutimo neuspešne, lahko tudi nevredne, nezadovoljne in nesamozavestne. na drugi strani nam občutek uspešnosti vliva samozavest, daje notranje zadovoljstvo in nas osrečuje.

Ampak zakaj bi se počutili uspešne le, ko dosežemo nekaj “velikega”?  Kaj če na uspeh poskušamo gledati skozi drugačna očala?

Poskusimo preobrniti svoj pogled na uspeh.

Zdi se mi, je tisti pravi uspeh, življenjski uspeh, nekaj več, nekaj kar morda na prvi pogled sploh ne opazimo. Verjamem, da je uspeh  sestavljen iz majhnih stvari, ki se nam dogajajo v življenju, tistih, ki jih včasih pozabimo, ker smo v nenehnem iskanju nečesa večjega, boljšega, bolj vznemirljivega.

Zame so najuspešnejši ljudje tisti, ki so zadovoljni s svojim življenjem in so notranje pomirjeni in srečni.  Vsak, ki živi življenje na način kot ga sam ali sama želi, vsak ali vsaka, ki pozitivno gleda na vsako življenjsko situacijo in se zaveda, da vsak najmanjši cilj, ki si ga zada pomeni določeno mero uspeha.

Verjamem tudi, da je vsak v nečem uspešen in da ima vsak nekaj na kar je lahko ponosen. Včasih se nam zdi, da so nekatere stvari premajhne in premalo pomembne, da bi jih lahko šteli kot uspeh. Ampak niso. Če ne cenimo majhnih stvari in uspehov, ne moremo zares uživati niti v velikih.  Zato cenite svoje življenje in vse kar imate in dosežete, samo tako boste lahko uspešni v vsem česar se lotite.

Najpomembnejši cilj našega življenja je, da smo srečni, zadovoljni in da uživamo v vsem kar nam življenje ponuja. Zadovoljstvo s svojim življenjem je največji uspeh, ki ga lahko dosežemo, ker ko smo srečni in zadovoljni s sabo in svojim življenjem,  vse ostalo pride samo po sebi.

Ne moremo doseči velikih stvari, če ne verjamemo, da so male stvari tudi velike.

Nekje sem prebrala, da je uspeh kot gradnja hiše iz opeke. Vsaka opeka sama po sebi ni nič posebnega, toda skupaj, ena na drugo ustvarijo celoto. Samo s polaganjem opek, eno na drugo, nastane celotna hiša.

Tako je tudi z našimi uspehi, vsak majhen uspeh se poveže v celoto in nas naredi takšne kot smo.

Sama priznam, da se velikokrat počutim neuspešno in nezadovoljno s tem, kjer sem v življenju. Zavedam se, da se bi morala večkrat opomnit na majhne uspehe v življenju, ki gradijo našo osebnost in nas delajo tisto, kar smo. 

Kaj so pravzaprav lahko mali uspehi, ki nas opominjajo kako uspešni smo lahko tudi v majhnih, vsakdanjih stvareh?

Zame so majhni uspehi:

 

Pozdravček, 

Kaja

  • 07. 03. 2017

SORODNE OBJAVE

Storžič
September 20, 2020
30 stvari, ki sem se jih naučila v svojih 30. letih
December 30, 2019
ALI IMAŠ LAHKO V ŽIVLJENJU VSE?
November 15, 2019
Vikend v danski prestolnici
October 30, 2018
Počitnikovanje
August 23, 2018
ZGODBA O HRIBIH
July 29, 2018
Družinske zadeve
March 19, 2018
Izpoved
December 11, 2017
Žensko telo – ideja o idealu
November 13, 2017