Hitri koraki do samozavesti


Vsi se kdaj počutimo slabi in sami sebi nismo všeč, kdaj so to samo trenutki, kdaj obdobja. Velikokrat se nam v glavo na skrivaj, po hinavsko prikradejo slabe misli, predvsem o nas samih.

Včasih pa tudi ni potrebno veliko, da si to samozavest ponovno povrnemo, obnovimo in povečamo. Včasih nam samo majhni koraki vsaj kratkotrajno pomagajo, da se počutimo boljše, bolj ponosno in samozavestno

Pokončna drža

Drža dokazano vpliva na naše počutje in povečuje našo samozavest. S pokončno, vzravnano, ponosno držo, naše možgančke podzavestno »pretentamo« in jim sporočamo, da smo ponosni, zadovoljni, samozavestni. Naši možgančki pa nam nato pomagajo, da se začnemo tako tudi dejansko počutiti.

Pozitivne afirmacije

Če sami sebe spomnimo na naše dobre lastnosti in tisto, kar smo že dosegli, bomo vsekakor povečali samozavest. Včasih moramo sami sebe malo motivirat in spodbudit, da si naredimo dober občutek. Zato se opomnite kako super ste, kako ste »kul«, »face«, zabavni in nasploh čudoviti in enkratni. Lahko, da se kar pogledate v ogledalo in to sami sebi tudi poveste, na glas. Včasih se nam to zdi smešno, ampak smeh itak povečuje samozavest, tako, da »ubijemo dve muhi na en mah«.

Urejenost

Če se počutimo sveže, urejeno, lepo, nam vsekakor pomaga pri povečanju samozavesti. Tako, da takrat, ko se ne počutite ravno prepričani sami vase, pojdite pod tuš, umijte lase, se odišavite, si oblecite najljubši kos oblačila in poudarite tisto, kar vam je na vas všeč in v čemer se počutite udobno. Tako se boste občutili lepše, privlačnejše in obenem samozavestnejše.

Glasba

Nekatere raziskave kažejo, da glasba, ki ima motivacijsko noto, je pozitivna, vesela, predvsem taka z bolj povečanimi basi, povzroča občutek moči in s tem samozavesti. Sigurno obstaja kakšna pesem, ki vam »požene kri po žilah«, vas »nafila« s pozitivno energijo in vam s tem s tem da občutek veselja, moči in samozavesti.

Izberite si torej pesem, za katero veste, da vas vedno spravi v dobro voljo in si jo predvajajte, ko se vam bo zdelo, da potrebujete dodatno spodbudo za povečanje samozavesti. Lahko si jo tudi zapojete, se s tem sprostite in malo »pohecate«. Sama si rada zapojem Kekčevo pesem, včasih iz srca na glas, čeprav nimam posluha. Ker dobra volja je najbolja in vsi bi si morali to pisati za uho 😉

Fuck it!

Včasih si je potrebno samo rečt »fuck it«, ali katerokoli drugo grdo besedo. Ja vem, ne spodobi se da govorimo grdo, ampak dokazano je, da nam preklinjanje da občutek moči in s tem poveča našo samozavest. Seveda to ne pomeni, da moramo hoditi okrog in ljudi obmetavat s psovkami. Pomeni samo, da sami pri sebi ali pa svojemu odsevu v ogledalu rečemo »fuck it«. Včasih si moramo samo rečt »fuck it«, ne razmišljat, se sprostit, zaupat sami sebi in svetu in že s tem se bomo počutili bolj sigurne, sproščene in tudi samozavestne.

.

.

.

.

Ti koraki pomagajo pri kratkem padcu samozavesti, so pa seveda enako super tudi za tiste, ki imajo dolgotrajno, včasih že kronično pomanjkanje samozavesti. Tako kot pri vseh stvareh v življenju, je tudi pri povečanju samozavesti potrebna vaja. Ne moremo se kar odločiti, da bomo samozavesti, to pride z vajo in treningi.

Da vam bo treniranje izboljšanja svoje samopodobe šlo lažje od rok, sem skupaj v sodelovanju  z Brst Psihologijo pripravila sklop zabavnih vaj, ki nam vsakodnevno pomagajo pri povečanju samopodobe in samozavesti.

Samo v obrazec na desni strani moje strani vpiši svoje podatke in že te čakajo zabavne vaje, ki ti bodo vsak dan lepšale dan in ti pomagale izboljšati samopodobo.

Ker želim, da prekipevate od samozavesti in zadovoljstva.

Pozdravček, 

Kaja

  • 21. 02. 2017

SORODNE OBJAVE

Storžič
September 20, 2020
30 stvari, ki sem se jih naučila v svojih 30. letih
December 30, 2019
ALI IMAŠ LAHKO V ŽIVLJENJU VSE?
November 15, 2019
Vikend v danski prestolnici
October 30, 2018
Počitnikovanje
August 23, 2018
ZGODBA O HRIBIH
July 29, 2018
Družinske zadeve
March 19, 2018
Izpoved
December 11, 2017
Žensko telo – ideja o idealu
November 13, 2017